Mesterházy miatt rúgták ki a Duna TV egyik műsorvezetőjét?

A Duna Televízió elnöke szerint "szánalmas" dolog politikát sejteni műsorvezetőik kiválasztása mögött.

“Szánalmas, ha abból is politikai kérdést csinálnak, ha egy televízió mérlegeli, hogy melyik műsor hangulatához ki illik” – közölte Cselényi László.

Túl kemény kérdések?

Keddi számában arról írt a Magyar Nemzet, hogy lehetséges, hogy a Duna TV azért bocsátja el egyik műsorvezetőjét, mert ő egy reggeli műsorban kemény kérdéseket tett fel Mesterházy Attilának, az MSZP frakcióvezetőjének. A lap szerint a Duna TV annyit közölt, hogy a műsorvezetőt kipróbálták, a közeljövőben nem kívánják foglalkoztatni. Az újság emlékeztet arra, hogy az MSZP-s Jánosi György jegyzi azt a költségvetéshez benyújtott módosító indítványt, amely 2,5 milliárdos pluszforrást biztosít a Duna TV-nek.

Szijjártó tiltakozik

Szijjártó Péter hétfő reggel a Duna Televízió vendége volt. “A riporteri kérdésekre korrekten, legjobb tudása szerint válaszolt. A beszélgetés után távozott. Senkivel semmilyen módon nem értékelte a tévészereplést, semmit nem kifogásolt” – közölte a Fidesz.

A műsorvezető elbocsátásáról a hírekből értesült, és felháborodással olvasta, hogy a Duna Televízió részéről őt is összefüggésbe hozták a személyi döntéssel. Az ügyben Szijjártó Péter kedden reggel rövid telefonbeszélgetést folytatott a Duna Televízió elnökével, akinek kifejezte felháborodását azzal kapcsolatban, hogy őrá is hivatkoztak egy személyi döntés indoklásában – áll a Fidesz közleményében.

Címkék: Belföld