Itt az oltópontok térképe

Halad a korral a magyar H1N1-járvány elleni védekezés. Az Egészségügyi Minisztérium honlapjára is kikerült a Google oltópontokat felsorakoztató térképe.

Magyarországon az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az év 46. hetében meghaladta a húszezret, ezért már országos járványról beszélhetünk. Az Egészségügyi Minisztérium és a Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) rendkívüli oltópontokat hozott létre annak érdekében, hogy minél többen megkaphassák az új típusú influenza elleni védőoltást – áll a minisztérium a térképhez kapcsolódó közleményében.Fontos, hogy az ingyenes oltásra jogosult felnőttek és gyermekek továbbra is háziorvosuknál, iskolaorvosuknál juthatnak az oltáshoz. Az oltópontok azokat várják, akik csak térítés ellenében kaphatják meg a védőoltást.


Rendkívüli oltópontok Magyarországon [A(H1N1)v] nagyobb térképen való megjelenítése

Az oltásért 3000 forintot kell fizetni, ami az oltóanyag árát és az oltás beadásának díját foglalja magában. Könnyebbséget jelent, hogy az oltópontokon nincs szükség vényre, az új influenza elleni védőoltás vény nélkül kapható meg.

Címkék: Belföld