A Debreceni Egyetemen is megemlékeznek hétfőn a pécsi tragédiáról

A Debreceni Egyetem összes oktatási épületében is megáll egy percre az élet hétfőn fél tizenkettőkor, a csütörtöki pécsi tragédia időpontjában - közölte vasárnap a DE Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Az egyetem főépülete előtt pedig közös gyertyagyújtással emlékeznek a lövöldözésben elhunyt diáktársukra és fejezik ki a sérültek iránti együttérzésüket – folytatta a HÖK-elnök.

Körösparti Péter a hallgatók nevében együttérzéséről biztosította az elhunyt fiatalember családját, a sérülteket és hozzátartozóikat, valamint a Pécsi Tudományegyetem minden hallgatóját és oktatóját, erőt és kitartást kívánva a tragédia feldolgozásához.

A pécsi felsőoktatási intézményben egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő. Az elkövetőt a rendőrök elfogták, szombaton előzetes letartóztatásba helyezték.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke még csütörtökön közölte, megkértek minden felsőoktatási intézményt, hallgatói önkormányzatot, az oktatókat, dolgozókat, hogy november 30-án délelőtt – amikor a támadás történt – gyújtsanak gyertyát intézményeikben. Azóta több felsőoktatási intézmény tudatta, hogy eleget tesz a kérésnek.