Pécsi öldöklés: gyászol Kaposvár

Kaposvár és Pécs saját halottjának tekinti a kaposvári fiatalembert, aki a pécsi egyetemen történt lövöldözésben életét vesztette.

Kaposvár gyászol, “együtt érzünk a családdal, minden segítséget megadunk” – írta közleményében Szita Károly, Kaposvár polgármestere. A kaposvári városháza és középiskolák homlokzatára kihelyezték a fekete lobogót.

A lövöldözésnek további három sérültje van, akik közül az egyik – egy 19 éves gyógyszerészhallgató – sajtóértesülések szerint szintén somogyi. Ezt hivatalosan azonban nem erősítették meg az MTI tudósítójának.

A sonline.hu úgy tudja, az életveszélyesen megsérült fiatalember csurgói, akit szorgalmasnak, jó képességűnek ismernek. Egy háromgyerekes család középső gyermeke. Tavaly érettségizett a Somogyi TISZK csurgói Nagyváthy János Közép és Szakiskolájában.

A felsőoktatási intézményben egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő. A gyilkost a rendőrök elfogták.

Címkék: Belföld