Épülhet a tubesi radar

Mindenki nyer azzal, hogy folytatódhat a Tubesre tervezett NATO-radar beruházása - véli a minisztérium. A szocialisták nem hagynák annyiban.

Hamarosan folytatódik a Tubesre tervezett NATO-radar beruházása – mondta az MTI érdeklődésére Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) szóvivője a Fővárosi Bíróság pénteki jogerős döntése után, amely zöld utat adott az építkezés folytatásának.

Fontos leszögezni, hogy a mostani döntéssel senki sem veszített, hanem minden magyar állampolgár nyert – fogalmazott a szóvivő, aki jelen volt a tárgyaláson is. Hozzátette: azzal, hogy elhárult a jogi akadály a radar létesítése elől és folytatódhat az építkezés, biztosítani lehet Magyarország biztonságát.

Hangsúlyozta: a Honvédelmi Minisztérium fenntartja azt a – még a felülvizsgálati eljárás előtt tett – felajánlását, miszerint biztosítja a pécsieknek, hogy figyelemmel követhetik a beruházást és azt, hogy az engedélyeknek megfelelően járnak el.

Nem tudja elfogadni az MSZP baranyai szervezete a Tubes-perben hozott pénteki jogerős bírósági döntést, és mindent el akar követni, hogy ne épülhessen lokátor a Pécshez közeli hegyen.

A szervezet tájékoztatása szerint a baranyai szocialisták továbbra is úgy gondolják: az építési engedély sértette a helyi építési szabályzatot.

Címkék: Belföld