Pszichiátriai beteg lövöldözhetett

A pszichiáter professzor szerint valószínűsíthető, hogy egy nem, vagy nem megfelelően kezelt pszichiátriai beteg támadt csütörtökön fegyverrel diáktársaira Pécsett.

Rihmer Zoltán pszichiáter professzor szerint, bár kevés az információ, ám ezek alapján valószínűsíthető, hogy egy nem, vagy nem megfelelően kezelt pszichiátriai beteg lövöldözött Pécsett. “A 23 éves gyógyszerész hallgató nem tipikusan kriminális ember. Lehet, hogy valamilyen drog hatása alatt cselekedett, de valószínűbb, hogy pszichiátriai betegsége van” – mondta a szakértő az FN.hu-nak.

Lapunk kérdésére, hogy – a külföldi esetekből kiindulva – miért nem lett a támadó öngyilkos, Rihmer Zoltán azt mondta: a klinika hetedik emeletén kapták el, így elképzelhető, hogy ki akart ugrani. “Az is lehet, hogy annyira elveszítette a realitásérzékét, hogy nem volt tudatában annak, amit tett” – fogalmazott a pszichiáter.

A szakértő véleményét támaszthatja a lövöldöző egyik évfolyamtársának nyilatkozata is. A pécsi lövöldöző zárkózott, magába forduló, visszahúzódó személyiség, akinek voltak “zűrös ügyei” – így jellemezte évfolyamtársát egy orvostanhallgató.

Az egyetemi hallgató tudomása szerint az elkövető alkohollal kapcsolatos problémákkal is küszködött.

Egy hallgató meghalt, többen megsérültek, amikor csütörtök délelőtt lövöldözés volt a Pécsi Tudományegyetemen (PTE). Győrffy Zoltán, az egyetem szóvivője a helyszínen azt közölte: az áldozat gyógyszerészhallgató volt, és a lövöldözés során több diák és egy takarítónő is megsérült. A támadót elfogták, a rendőrség nagy erőkkel helyszínel a kordonnal körülvett területen.

Címkék: Belföld