A szomszédból fúrták meg a zálogház széfjét

A tolvajok a szomszédos üzlet falán keresztül vágtak rést egy pécsi zálogház páncélszekrényén, amelyből 64 millió forint értékben vittek el ékszereket.

Az elkövetők minden bizonnyal profik és alaposak voltak, több napon át készítették elő és követték el a bűncselekményt. A tolvajok ismerték a páncélszekrény pontos helyét. A zálogházzal szomszédos, üresen álló üzletbe mentek, ahol a falat kibontva érték el a széf hátulját, amelyet aztán kivágtak, és egy éjjel a benne talált értékeket elemelték – közölte Tamás Armand, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója.

Az üzlet, valamint a páncélszekrény riasztóval volt felszerelve. A széf a kifosztásakor riasztotta is a biztonsági szolgálatot, amely az üzlet vezetőjével hamarosan a helyszínre ért, de mivel a zálogházban nem találtak senkit, a páncélszekrényt pedig nem nyitották ki, a lopás csak a reggeli nyitás után derült ki, amikor a tolvajok már messze jártak.

Tamás Armand szólt arról, hogy a zsákmányolt értékek zálogba tett, részben egyedi ékszerek voltak, amelyek egy részéről korábban fotó is készült, így felbukkanásuk esetén azonosíthatóak lesznek.

A rendőrség az ügyben különösen nagy értékre elkövetett lopás ügyében indított nyomozást, és keresi a tetteseket.