Újra munkában a taxis után lövő kormányőr

Főtörzsőrmesterből törzsőrmesterré vetették vissza, de tovább dolgozhat az a kormányőr, aki májusban egy taxis után lőtt, de egy vétlen járókelőt talált el. Az őrezred belső vizsgálata lezárult, az ügyészségé februárig tart.

Jelenleg is dolgozik az a kormányőr, aki májusban a Belvárosban egy taxis után lőtt, de egy járókelőt talált el, értesült az FN.hu. Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője elmondta, az őrezred belső vizsgálata már lezárult, a főtörzsőrmestert alacsonyabb rendfokozatba helyezték, így ő már csak törzsőrmesterként vigyázza az objektumokat.

Egy másik vizsgálat viszont még zajlik. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője ugyanis lapunk megkeresésére közölte, a Budapesti Nyomozó Ügyészségen zajló vizsgálatot jövő február közepéig meghosszabbították.

A májusi eset a Mérleg utcában történt, ahol az Önkormányzati Minisztériumnál posztoló egyenruhás szóváltásba keveredett egy taxissal, amiért az tiltott helyen parkolt. Az igazolás elől a taxis a kocsijába menekült, majd elhajtott a helyszínről, veszélyeztetve a kormányőrt, aki az elszáguldó taxis után lőtt, de egy járókelőt talált bokán.

Az elsődleges vizsgálatok azt állapították meg, hogy a kormányőr intézkedése szakszerűtlen és jogszerűtlen is volt, ezért a lövöldözőt azonnal felmentették a beosztásából. Mint Gálik Viktóriától megtudtuk, a felfüggesztés csak az őrezred belső vizsgálatának idejére szólt.