Bérelhető szolgáltatások a vállalati informatikához

E-mailek, közös munkafelület, webkonferencia, adatmentés – ezek a szolgáltatások elengedhetetlenek már egy mikrovállalkozás sikeres működtetéséhez is. Eddig jelentős befektetést igényelt egy ilyen alapvető infrastruktúra összeállítása: nem csak szerverekről kellett gondoskodni, de a szoftverlicenszekről is. Az Invitel NetWork-kel ezek a szolgáltatások havidíjas konstrukcióban vehetők igénybe.

Az újgenerációs szolgáltatás számos előnyt tartogat a vállalkozásoknak: infokommunikációs infrastruktúrát nyújt anélkül, hogy a vállalkozások költséges hardver-, illetve szoftverberuházásokra kényszerülnének.

A munkatársak számára a távmunka lehetősége is kézzelfogható közelségbe kerül, hiszen az adatok bárhonnan elérhetővé válnak, valamint az ActiveSync technológiának köszönhetően az arra alkalmas mobiltelefonon keresztül levelezhetnek, követhetik napi időbeosztásuk alakulását is.

A kulcsszó: közös munka

Az Invitel NetWork hosztolt IT alkalmazásai közül a legismertebbnek a NetWork Exchange tűnhet, hiszen lényege az elektronikus levelezés. Valójában ennél többről van szó: a Microsoft alapokon nyugvó megoldással a kollégák időbeosztása és teendői is egyszerűen követhetők közös naptárakkal, így könnyebb összehangolni a megbeszéléseket és a párhuzamos feladatvégzés is elkerülhető.

A teendők közvetlenül a kapcsolódó információkhoz, háttéranyagokhoz köthetők – azaz minden információ mindig kéznél van. A NetWork Exchange szorosan kapcsolódik a NetWork SharePoint közös munkafelülethez: egy olyan dokumentumtárolóhoz, ami a vállalati információáramlásban új paradigmát jelent. A SharePoint közös, webes felület a munkához: a táblázatok, dokumentumok itt tárolhatók, a munkatársak itt szerkeszthetik, véleményezhetik az anyagokat – és minden változtatás nyomon követhető, nincs szükség köremailek küldésére többé. A SharePoint használatához csupán böngészőre van szükség, így az itt tárolt adatok könnyedén elérhetők az arra jogosult munkatársak számára.

Jelentősen csökkenthetők a kiadások, ha a felesleges utazások megspórolhatók: a NetWork Meeting ezt teszi lehetővé. A virtuális tárgyaló hang- és videokonferenciák lebonyolítására is alkalmas, ráadásul itt rendelkezésre áll minden információ a döntésekhez, hiszen dokumentumait, prezentációit minden résztvevő a megbeszélés bármely pillanatában, valós időben mutathatja meg a virtuális tárgyalás többi résztvevőjének.

Az Invitel a NetWork SharePoint és Meeting szolgáltatásokat szintén Microsoft alkalmazásokkal biztosítja.

Fókuszban a biztonság


Az adatok automatikusan menthetők a NetWork Auto Save szolgáltatással az Invitel biztonságos tárhelyére, így ha egy számítógép meghibásodik, vagy ellopnak egy laptopot, az értékes adatok visszaállíthatók a webről. Ezen felül a levelezés, a SharePointon tárolt információk biztonságáról is az Invitel gondoskodik, két különböző földrajzi helyen tárolva az adatokat.

Az új megoldással nem csak háttérben működő szoftverek megvásárlása kerülhető el, de a levelezéshez, illetve a Meeting-hez használatos alkalmazások is jogtisztán használhatók, hiszen a havidíj tartalmazza ezek költségét.

Az Invitel új bérelhető alkalmazásai nagyban hozzájárulnak a cégek informatikai működésének gazdaságosabbá, hatékonyabbá és biztonságosabb tételéhez.

Bővebben: www.invitel.hu/NetWork


Címkék: PR-cikkek