Nyomozna a Fidesz egy moszkvai ingatlanügyben

Elherdálták a magyar kereskedelmi képviselet épületét - állítja a fideszes Németh Zsolt, aki szerint jócskán áron alul adták el a patinás helyen lévő ingatlant.

Mélyen áron alul, törvénysértően adták el a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet épületét; az ügyben Veres János volt pénzügyminiszter felelőssége is felmerülhet – jelentette ki Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen a lisszaboni szerződés elfogadásának csehországi feltételeiről is beszélt.

“A világ legdrágább városában, központi helyen lévő ingatlan olyan áron kelt el, mint egy rosszabb minőségű VIII. kerületi ingatlan” – közölte a fideszes politikus. Szerinte az ügyben illetékes Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt felügyelő Pénzügyminisztérium és a korábbi pénzügyminiszter, Veres János felelőssége is felmerül.

Az uniós kérdést illetően úgy foglalt állást Németh Zsolt, hogy az Európai Unió működését megreformáló lisszaboni szerződés elfogadásával kapcsolatos cseh és szlovák álláspont “jogi, politikai és erkölcsi képtelenség”, elfogadhatatlan, hogy a csehszlovákiai németeket és magyarokat a második világháború után vagyonvesztéssel és kitelepítéssel sújtó Benes-dekrétumok miatt a két ország felmentést kapjon a szerződés alapjogi része alól. Ez a felmentés a szerződés újabb ratifikációs folyamatának elindítása nélkül nem lehetséges – tette hozzá.

Címkék: Belföld