Álló kocsit rúgtak szét Olaszliszkán

Szögi Lajos gépkocsijának sérülései álló helyzetben keletkeztek - mondta az olaszliszkai gyilkosság másodfokú tárgyalásán meghallgatott műszaki szakértő szerdán a Debreceni Ítélőtáblán.

A Debreceni Táblabíróságon az olaszliszkai per következő tárgyalási napján is kommandósok biztosították a helyszínt. Lapunk helyszíni tudósítója szerint rendkívül sok újságíró és joghallgató tolongott az aulában.

Tanúként idézték be azt a 15 éves lányt, akit 2006-ban állítólag elsodort autójával a tiszavasvári tanár, Szögi Lajos. H. Kitti azonban megtagadta a vallomástételt, arra hivatkozva, hogy a vádlottak között közeli hozzátartozói – édesanyja, édesapja két testvére, két unokatestvére és két további rokona – vannak.

Szerdára beidézték az igazságügyi műszaki szakértőt, aki kijelentette: Szögi Lajos gépkocsijának sérülései a jármű álló helyzetében keletkeztek. A jobb oldali visszapillantó tükör sérülése nem származhatott a gyerekkel való üközésből. Az autó sebességváltója egyébként negyedikben volt, és a szakértő nem talált féknyomokat sem az úton.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.