Horváth Csaba lehet a befutó Budapesten

Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője az eddigi szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Csabát tartja esélyesnek a párt főpolgármester-jelölti posztjára – mondta el Steiner a Népszavának.

“A budapesti küldöttek fognak dönteni, de nem hiszem, hogy Horváth Csaba már ne lenne esélyes, bár nyilván lesznek mások is” – közölte a szocialista városvezető arra az újságírói kérdésre, hogy a koalíció felbomlásával a megváltozott helyzetben a jelöltségre befutónak tekintett Horváth Csaba helyett az MSZP-nek kell-e külső embert választania.

A szocialista politikus az MSZP és az SZDSZ koalíciójának felbomlásának okaiként a liberálisok eltávolodását, a BKV-s anomáliák rendezésére tett lépéseik megakadályozását, illetve az SZDSZ-nek a Fidesz felé közeledését sorolta fel. Úgy fogalmazott: “nem az MSZP tört házasságot”.

Szólt arról is, hogy az MSZP nem kíván “dacpolitizálni”, csak azért, mert a párt kilépett a fővárosi koalícióból, még nem szavazza le a jövő évi büdzsét. “Megvárjuk az előterjesztést, hozzátesszük a javaslatainkat, s meglátjuk, tudunk-e olyan kompromisszumot kötni, amely a város érdekeit szolgálja” – fogalmazott.

Címkék: Belföld