Sztárügyvédnek adta ki magát egy hajléktalan

Csalás és lopás miatt ítélték el azt az angol hajléktalant, aki a fizikai hasonlóságot kihasználva egy jogásziroda vezetőjének adta ki magát, hogy könnyebben ismerkedhessen nőkkel.

A 47 éves Paul Bint azt állította társkereső rovatokban feladott hirdetéseiben, hogy ő Keir Starmer, a jól menő ügyész, aki luxuslakásban él és luxusautókat gyűjt, övé például az az Aston Martin, amellyel James Bond száguldozott a Goldeneye című filmben – írja a BBC.

Bint bevallotta a bíróságon, hogy több sikeres személynek is kiadta magát, de egyébként semmi rosszat nem tett. Csupán arra volt kíváncsi, hogy az így kötött „barátságaiból” lehet-e valami „hosszútávú”. Amikor azonban megtudta, hogy az egyik randevúpartnere egy másik férfivel is találkozgat, összefirkálta falát, majd riválisára kente.

A férfit két esetben találták bűnösnek más személyazonosságával való visszaélés miatt, a számlájára írtak azonban még több esetet, például egy nyaklánc elrablását, hitelkártyás csalásokat engedély nélküli vezetést és egy taxis átverését. Őrizetben tartják, amíg november elején el nem ítélik.