Délelőtt nem járnak a vonatok

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a vasutas szakszervezetek kedden délelőtt. A BKV járművein 10-13 óra között elfogadják a vasúti bérleteket. A Volánok buszain ugyancsak elfogadják a vasúti bérletet, de csak a vasúti bérleten szereplő viszonylaton, szintén 10 és 13 óra között.

Az öt vasutas reprezentatív szakszervezet kedden délelőtt 10 és 12 óra között szünteti be a munkát. A mellékvonalak tervezett bezárása ellen tiltakoznak.

BKV, Volán elfogadja a vasúti bérletet

A MÁV-START Zrt. közleménye szerint a Volán busztársaságok elfogadják járataikon a MÁV-START Zrt. által kibocsátott vasúti bérleteket a kedden 10 és 13 óra között a délelőttre tervezett vasutassztrájk által érintett területeken. A Volán társaságok járatai a vasúti bérlettel megegyező viszonylatban vehetők igénybe.

A vasúti bérleteket és arcképes igazolványokat a BKV Zrt. szintén 10 órától 13 óráig fogadja el.

Visszaadják a jegy árát

A MÁV-START közölte: a sztrájk időtartama alatt, 10 órától belföldön, a munkabeszüntetés által érintett vonalakon közlekedő InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetők igénybe. Ha az utas a sztrájk időszakára szóló utazásáról lemond, akkor a fizetett menetdíjat, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül kapja vissza a pénztárakban. A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát ugyancsak kezelési költség levonása nélkül téríti vissza a MÁV-START.

A MÁV-START szerint a sztrájk befejezése után a szakemberek azonnal megkezdik a menetrend szerinti közlekedés helyreállítását. Az eddigi, hasonlóan rövid időtartamú sztrájkok tapasztalatai alapján azt jelzik, hogy estére helyreáll a menterend a vasútnál. A nemzetközi vonatokat a határállomások befogadják.

A GYSEV is

A GYSEV vonalait is érinti az öt reprezentatív vasutas szakszervezet kedden 10.00 és 12.00 óra közötti időszakra meghirdetett figyelmeztető sztrájkja – közölte a GYSEV Zrt.

A vasúttársaság közleménye szerint kedden délelőtt várhatóan nem indulnak el a vonatok a figyelmeztető sztrájk miatt a GYSEV állomásairól és megállóhelyeiről, az úton lévő járatok azonban minden esetben befutnak a legközelebbi állomásra.

A GYSEV közleményében kiemelte: a sztrájk nem érinti a Szombathely-Körmend-Szentgotthárd vonal vonatpótló buszainak közlekedését, azok menetrend szerint fognak közlekedni.

A két órás munkabeszüntetés érinti viszont a menetrendben a 10.00 és 12.00 óra között megjelölt vonatokat, így a Sopron-Szombathely vonalon a Sopronból és Szombathelyről induló vonatokat, a Győr-Sopron vasútvonalon a Győrből induló gyors- és az InterCity vonatokat, valamint a Sopronból induló InterCityt és gyorsvonatot.

Címkék: Belföld