Erdésznek adták ki magukat a nyomozók

Erdésznek adták ki magukat a civil ruhás nyomozók, amikor az általuk megfigyelt területen a kábítószert termesztők beléjük botlottak - mondta el Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A főkapitányság felderítő osztályának munkatársai egy Gencsapáti közelében lévő vadkenderültetvényt figyeltek, amikor a területen megjelent a két gyanúsított. A nyomozók azt a történetet adták elő, hogy ők erdészek, akik a gyakori falopások, illegális fakitermelés miatt járják be a területet.

Ekkor a nyomozók elmondása szerint a két férfi tanakodni kezdett, hogy ha esetleg tényleg kivágják a fákat, az ő ültetvényük is megsemmisül, ezért úgy határoztak, hogy gépkocsival és utánfutóval térnek vissza, és leszüretelik a megmaradt növényeket. Így is tettek, de a rendőrök tetten érték őket, a gyanúsítottakat előállították, a vadkendert pedig lefoglalták – tájékoztatott az október 11-én történt elfogás részleteiről az alezredes.

Hozzátette: a kihallgatások során kiderült, hogy az egyik elkövető lakásának padlásán már több növény szárad, a házkutatás alkalmával ezt is lefoglalták a nyomozók. A két férfi elismerte a bűncselekményt, egyikükről beigazolódott, hogy rendszeres fogyasztó is.

Szalai Ferenc elmondta azt is: Szombathelyen egy raktárépületben – amelyet kerékpárlopások miatt vizsgáltak át – a rendőrség talált egy labort, ahol szintén marihuánát termesztett egy elkövető. Október 18-án pedig Perenye községben igazoltattak egy férfit, aki láthatóan zavartan viselkedett. Ruházatának átvizsgálásakor pedig marihuána került elő. A férfi egy közeli trágyadombhoz vezette a rendőröket, ahol hat tő vadkendert nevelgetett.

A három ügyben szereplő 20-33 év közötti férfiak szabadlábon védekezhetnek, ellenük kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanújával folytatnak vizsgálatot.