Orbánnak is kínos a zsidózó fideszes

Orbán Viktor számára is kínos Molnár Oszkárnak, Edelény fideszes polgármesterének nagy visszhangot kiváltó, sokak által kirekesztőnek ítélt kijelentése. A Fidesz elnöke a TV2 Mokka című műsorában ugyanakkor azt mondta, hogy nem zárják ki a pártból a városvezetőt.

Orbán Viktor a reggeli műsorban közölte: elvárja Molnár Oszkártól, hogy tegye egyértelművé a gondolatait.

Arra a felvetésre, hogy Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője – aki egyeztetett az ügyben
Molnár Oszkárral – a fasiszták és a kirekesztők oldalára állt, Orbán
Viktor úgy reagált: “Molnár Oszkár képviselőtársam kijelentései is
kínosak, de még kínosabb lenne, ha Nyakó Istvánnal lennék egy pártban,
és ilyen mondatokat kellene megmagyaráznom”.

Molnárt nem zárják ki

Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy miért nem zárják ki Molnár Oszkárt, a pártelnök
azt mondta, ha lenne rá okuk, ezt tennék, de a Fidesznek van egy
pártalkotmánya, amely felsorolja, mely okok esetén lehet valakit
kizárni.

A Fidesz képviselője, aki Edelény polgármestere is, legutóbb a zsidókat támadta, korábban pedig azzal vádolta meg a cigány asszonyokat, hogy a magasabb állami támogatás reményében szándékosan ártanak magzataiknak.

Vigyázat, mert csodák vannak

A kereskedelmi televíziónak adott interjújában a kétharmados győzelem eshetőségét a politikai csodák kategóriájába sorolta, de – mint megjegyezte – “vigyázat, mert csodák vannak”. Hozzáfűzte, ő nem ígéreteket tesz, hanem vállalásokat.

Orbán Viktor szerint ma Magyarországon kétfajta szélsőség van: az egyik a kormány, amely rendszeresen törvények fölé helyezi magát, a másik szélsőség pedig olyan választ akar adni az ország létező gondjaira, amelyek túl vannak a törvények határain. Hozzátette, ő ilyen szélsőségekkel nem tud együttműködni, mert a törvényes rend jegyében szeretné irányítani a következő kormányzat munkáját.

Takarítani kell!

A fővárosi MSZP-SZDSZ-es koalíciós válsággal összefüggésben a Fidesz elnöke azt mondta: “a főváros időnként istálló benyomását kelti, amelyet ki kell egyszerűen takarítani”.

Orbán Viktor azt várja Tarlós Istvántól, a Fidesz budapesti frakcióvezetőjétől, hogy a választások után, ha megkapja a bizalmat, tegyen rendet a fővárosban.

Címkék: Belföld