Felmentették a bonyhádi rendőröket

Nem jogerős ítéletében felmentette a Tolna Megyei Bíróság szerdán azt a két bonyhádi rendőrt, akiket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és közokirat-hamisítással vádolt a megyei főügyészség - közölte a bíróság büntető kollégiumának vezetője.

Az ítéletet a vádlottak tudomásul vették, az ügyész háromnapos gondolkodási időt kért – mondta Hauszmanné Szőke Rita. A tényállás szerint a két rendőr 2008. július 21-én este egy bonyhádi férfival szemben intézkedett, aki ellenállást tanúsított. A járőrök a vádirat szerint meg akarták leckéztetni a férfit, akit többször pofon ütöttek, előállítottak, majd a rendőrkapitányságon további nyolc alkalommal megütöttek. A vádirat tartalmazta azt is, hogy az előállításról készült jelentés nem volt valós.

A vád eredetileg a sértett sanyargatásával elkövetett jogtalan fogvatartás és közokirat-hamisítás volt, az ügyészség később ezt részben módosítva hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással vádolta a rendőröket. A bíróság bizonyíték hiányában mentette fel a vádlottakat, mivel nem volt igazolható, hogy a sértett sérülései a bántalmazás során keletkeztek – közölte a büntető kollégium vezetője.