Nincs magyar iskola a Times rangsorában

Továbbra is a Harvard a legjobb egyetem a Times Higher Education (THE) című brit felsőoktatási szakfolyóirat szerint. A rangsorban az első 16 helyen kizárólag az Egyesült Államok és Nagy-Britannia képzői szerepelnek. Az USA dominanciája ennek ellenére csökkent, Ázsia viszont előrébb lépett. Magyar intézmény viszont nincs a listán.

Habár az Egyesült Államok 54 felsőoktatási intézménye szerepel a rangsorban, és így az USA szerepelteti legtöbb intézményét, öt helyet veszített az első száz közül. A hatodik alkalommal elkészített rangsorban javult Japán, Hongkong, Dél-Korea és Malajzia intézményeinek helyzete.

A tavalyi eredményekhez hasonlóan a legjobbnak a Harvard bizonyult, a brit Cambridge Egyetem lett a második, a Yale pedig a harmadik. Az első 16 között további két Nagy-Britanniában található intézmény áll megosztva az ötödik helyen: a londoni Imperial College, illetve az Oxford.

Az első 20 közé került még az Ausztrál Nemzeti Egyetem (17.) és a kanadai McGill Egyetem (18.). Az európai egyetemek közül – a brit iskolák mellett – a legjobban a zürichi ETH szerepelt (20.), majd a földrészt képviselve őt követi a párizsi Ecole Normale Supérieure (28.).

A tavalyi néggyel szemben most hat japán egyetemet választottak be az első száz közé, melyek között a Tokiói Egyetem a 22. Kína továbbra is két intézménnyel szerepel az első száz között, a Tsinghua Egyetem idén hét helyet javított, így a 49.

Itt olvashatja el a Times Higher Education teljes rangsorát.

Címkék: Belföld: oktatás