Garázdákat keresnek Ercsiben

Csoportos garázdaság miatt indult büntetőeljárás, miután verekedés, dulakodás közben megsérült egy férfi csütörtökön Ercsiben. Az ügyben egy 23 éves fiatalembert őrizetbe vettek, s további gyanúsítottakat is keresnek - közölte az MTI-vel pénteken a rendőrség.

A konfliktus szóváltással kezdődött, ami egy 75 éves nő és egy hatfős csoport – öt férfi és egy asszony – között alakult ki. Az idős nő segítségére sietett 23 éves unokája, aki a csoport egyik tagját baseballütővel térden vágta – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados hozzátette: arról, hogy a megütött férfi milyen sérülést szenvedett, nincs információja.
Tájékoztatása szerint a dulakodókhoz mindkét csoportnál többen csatlakoztak, s egy bejelentés szerint a 23 éves unoka kocsijával a tömegbe hajtott, s ott a járművel forgolódni kezdett.

A verekedésnek a rendőrök vetettek véget. A hatfős társaság azt követően Budapestre ment, ahol feljelentést tett a 23 éves férfi ellen. Őt a dunaújvárosi rendőrök őrizetbe vették.

Az ügyben csoportos garázdaság miatt indult büntetőeljárás a dunaújvárosi rendőrkapitányságon. A tanúvallomások között sok az ellentmondás, azokat igyekeznek tisztázni a rendőrök. Az ügyben további gyanúsítások várhatók.