Elfogták a kórházi szarkát

Csaknem 80 bűncselekmény elkövetésével vádolják azt a 32 éves szombathelyi férfit, aki több alkalommal besurrant a szombathelyi megyei kórházba és meglopta a betegeket - tájékoztatta a szombathelyi rendőrkapitányság pénteken az MTI-t.

A 32 éves szombathelyi férfi az elmúlt év szeptemberében surrant be először a megyei kórház belgyógyászatának kórtermébe. Ellopta az osztályon ápolt celldömölki beteg mobiltelefonját, pénztárcáját, igazolványait és a pénzét. Január közepéig még tizenöt alkalommal járt a kórházban, ahonnan többnyire női táskákat, és az abban található értékeket, pénzt, telefont, igazolványt, kozmetikumokat vitt el.

A nyomozás során az ellopott tárgyak, igazolványok egy része megkerült, amelyeket már vissza is adtak a tulajdonosoknak.
A rendőrség bűnügyi osztálya szeptemberben lezárta a nyomozást, az ügyet vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Biciklitolvajok is kézre kerültek

A szombathelyi rendőrkapitányság pénteken azt is tudatta az MTI-vel, hogy a kapitányság egy 13-17 éves fiatalokból álló társaságot gyanúsít nagy értékű – 100-900 ezer forintos – kerékpárok ellopásával.

Az eddigi adatok alapján egy 17 éves szombathelyi fiú baráti társaságát bevonva lopta, illetve lopatta el a bicikliket, melyeket később aztán szétszerelve, alkatrészként értékesített. Az öttagú társaságot a nyomozók október elején állították elő. A kihallgatáson először tagadták a lopásokat, de miután a házkutatások során több alkatrész is előkerült, vallomást tettek.

A lopással okozott kár több mint kettőmillió forint. Az öt gyanúsított szabadlábon védekezhet, az ügyben meghallgattak egy gyermekkorú fiút is – közölte a rendőrség.