Zsanett-ügy: szembesítik a szakértőket

Szembesítik az ellentmondó szakvéleményeket adó pszichológusokat a Zsanett-ügyben - így döntött szerdai tárgyalásán a Fővárosi Bíróság.

A pótmagánvádas eljárásban E. Zsanett öt rendőrt vádol azért, mert állítása szerint 2007. május 4-én éjjel ketten erőszakot követtek el rajta, három társuk pedig ezt végignézte. A rendőrök következetesen tagadják mindezt, az ellenük korábban indult eljárást pedig a nyomozó ügyészek részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában megszüntették.

A szerdai tárgyaláson meghallgatott pszichológus 2,5 év elteltével vizsgálta meg E. Zsanettet tesztek és beszélgetés során, és a lány által elmondottakat nem minősítette kitalációnak. A történtek után három héttel egy pszichológus szakértő kétségbe vonta a lány verzióját, néhány hónappal később egy másik pszichológus szakértő viszont arra az álláspontra jutott, hogy erőszakot követtek el E. Zsanetten. A Fővárosi Bíróság szerdán úgy döntött, hogy az első és a harmadik szakértőt novemberben tárgyaláson fogja szembesíteni, hogy a szakvéleményük közti ellentmondást megkísérelje feloldani.