Maszkos rablót fogtak egy presszóban

Maszkos rablót fogtak el egy kisvárdai presszóban - közölte a rendőrség szerdán.

A 21 éves dombrádi fiatalember szerda hajnalban, fél három körül ment be a presszóba, ahol éppen zárt a pultosnő és a szórakozóhely tulajdonosának férfi rokona – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az arcát maszkkal eltakaró rabló nyilvánvalóan csak a nőre számított a szórakozóhelyen, mert amikor meglátta, hogy egy férfi is van ott, sarkon fordult, és megpróbált elmenekülni. A 44 éves rokon azonban elkapta.

Dulakodás közben a földre estek, és eközben az ismeretlen táskájából kiesett egy 22 centis pengéjű kés, amelyet megpróbált felvenni, de a pultosnő megelőzte. Az alkalmazott azonnal hívta a rendőrséget, a perceken belül helyszínre érkező járőrök pedig megbilincselték a továbbra is ellenállást tanúsító férfit – ismertette a szóvivő.

A dombrádi fiatalembert – aki elfogásakor elmondta, hogy pénzt akart szerezni – kórházba vitték, ugyanis súlyosan megsérült a dulakodás közben, ráadásul erősen ittas volt. Az ügyben rablás kísérletének gyanújával indult eljárás.