Kivégzés volt Kőbányán

Két afgán férfit szó szerint kivégeztek egy X. kerületi családi ház udvarán. Az egyik férfi a helyszínen meghalt, a másikukat életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol továbbra is küzdenek az életéért. A gyilkosság hátterében nagy valószínűséggel üzleti vita áll.

Délután a sajtóban megjelent hírek szerint mindkét áldozat elhunyt a Kada utcai lövöldözésben, azonban az FN.hu érdeklődésére a BRFK sajtóosztálya közölte: a kórházba szállított súlyos sebesült életben van, állapota továbbra is válságos. A sajtóügyeleten annyit árultak még el az esettel kapcsolatban, egyelőre nincsen gyanúsítottja az ügynek.

A lövések hajnali öt órakor dördültek el Kőbányán, a Kada utca egyik családi házának az udvarán. Az egyik áldozat egy 48 éves afgán vállalkozó, aki legálisan több éve élt Magyarországon.

A kilencgyermekes családapának információk szerint műszaki boltja van a Józsefvárosi piacon. A köztévé Híradója úgy tudja, hogy a férfit azért végezték ki, mert valaki sokkal tartozott neki.

A másik áldozat egy 25 éves fiatalember, ő csak vendégségben volt a házban. A rendőrök elmondása szerint rosszkor volt rossz helyen.

A családtagok akkor vették észre az udvaron fekvő két férfit, amikor reggel lejöttek az emeletről. A lövöldözés helyszínén a rendőrség várhatóan estig korlátozza a forgalmat.