Nem törlik el a terézvárosi csendrendeletet

Nem módosította és nem is függesztette fel a VI. kerületi csendrendeletet a helyi képviselő-testület a csütörtöki, éjszakába nyúló ülésen - mondta el Hatvani Csaba (MSZP) alpolgármester az ülést követően pénteken kora reggel.

A Rabin László (SZDSZ) alpolgármester sürgősségi előterjesztése alapján benyújtott módosítások közül egyet sem fogadott el a képviselő-testület, így a rendelet továbbra is érvényben van. A helyi vendéglátó-ipari egységek csak engedély birtokában tarthatnak nyitva este 22 óra után.

Az alpolgármester szerint az elutasítás mellett olyan érvek hangzottak el, hogy “erre a rendeletre szükség van”, mert olyan problémára ad választ, amelyet máshogy nem lehet megoldani, és elhangzott az is, hogy a rendelet megalkotása óta máris pozitív változást tapasztaltak néhány olyan vendéglővel és üzlettel kapcsolatban, amelyekkel gond volt.

Az önkormányzat honlapján fellelhető dokumentum szerint Rabin László azt szerette volna elérni, hogy a képviselő-testület helyezze hatályon kívül a csendrendeletet, s a polgármester kezdjen tárgyalásokat a rendőrséggel, a közterület-felügyelettel, a polgárőrséggel és az érintett vendéglátósokkal. Erre az alpolgármester szerint azért van szükség, mert a szeptember eleje óta érvényben lévő rendelet nem oldotta meg azokat a problémákat, amikért megalkották.

Így továbbra is sérül a helyiek nyugalomhoz való joga a 22 óra után tapasztalható rendbontások, köztéri italozás és hangoskodás miatt. Az önkormányzat és a rendelet módosításáért harcoló egyik civilszervezet képviselői pénteken ülnek tárgyalóasztalhoz.

Címkék: Belföld