Zárolták Hunvald vagyonát

Az előzetesben lévő erzsébetvárosi polgármesterhez köthető vagyon zár alá vételéről döntött a nyomozati bíró – tudta meg a Népszava. Közben az ingatlanügyekben folytatott nyomozást február 3-ig meghosszabbította a Legfőbb Ügyészség.

A lap csütörtöki számában Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, a vagyonzár ellen a kerület vezetője fellebbezett, így a döntés még nem jogerős.

Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják.

Fazekas Géza beszámolt arról is: a Legfőbb Ügyészség arról döntött hogy az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás október 3-án lejáró határidejét négy hónappal, 2010. február 3-ig meghosszabbítja.

Az indoklás szerint az ügy bonyolult, másrészt felmerültek olyan adatok is, melyek újabb bűncselekmények gyanúját vetik fel.

Az ügynek eddig összesen 21 gyanúsítottja van, közülük szeptember elején Kardos Pétert – a pénzügyi bizottság volt elnökét – kiengedték az előzetesből, és a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták – olvasható a lapban.

Címkék: Belföld