Titokzatos tűzoltóbaleset Budapesten

Azonnali és teljes körű vizsgálatot rendelt el Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a fővárosi tűzoltóságnál, mivel péntek este öt tűzoltót kórházba kellett szállítani miután részt vettek egy épület tetőszerkezetének oltásában - tájékoztatta közleményben az MTI-t Szentes György szóvivő.

A szóvivő közölte: pénteken kora délután kigyulladt egy épület a Hajcsár úton, a MÁV területén. A 13. kerületi nagyjából 500 négyzetméteres alapterületű épület tetőszerkezete teljes terjedelemben égett, ezért a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság harmadik fokozatú, kiemelt nagyságrendű erőkkel és eszközökkel vonult a tűzeset helyszínére. A tüzet estére oltották el, az utolsó egység kilenc óra előtt nem sokkal hagyta el a helyszínt – olvasható a közleményben.

Szentes György közleménye szerint mivel a tűzoltásban részt vett tűzoltók közül ötöt – jelenleg pontosan meg nem határozható okok miatt – kórházba kellett szállítani, Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság közvetlen szakmai felügyeletét ellátó szervezet vezetőjeként az eset körülményeinek tisztázása érdekében azonnali és teljes körű vizsgálatot rendelt el.