Tanácskozást tart az MSZP

Az MSZP politikai tanácskozáson összegzi ma a következő félév feladatait. A zárt ajtók mögötti eszmecsere nyilvános részében beszédet mond Bajnai Gordon miniszterelnök.

A budapesti tanácskozáson országgyűlési képviselők, képviselőjelöltek és munkatársaik vesznek részt. Az ülésen tájékoztatót tartanak a választási időszakban a párt ideiglenes politikai kormányaként működő országos választási bizottság (ovb) tagjai.

A választási felkészülés során az MSZP már kijelölte az egyéni körzetekben induló országgyűlési képviselőjelöltek nyolcvan százalékát, a jelöltek egyharmada új ember – közölte Lendvai Ildikó pártelnök pénteken.

A szocialista párt az előtte álló időszakban a kormányzás gyakorlása mellett bizonyítani kívánja baloldali elkötelezettségét is – hangsúlyozta a politikus. Ígérete szerint ennek során szakítanak a választási költségvetés gyakorlatával, vagyis azzal, hogy a választások előtt az aktuális kormányok a szavazatszerzés érdekében engedik az államháztartási deficit elszabadulását.

A jövő évi költségvetés parlamenti elfogadása után a szocialisták újabb kongresszust tartanak. A december 12-re meghirdetett kongresszus fogadja el az MSZP választási programját, dönt a miniszterelnök-jelöltről, illetve országos listát állít, valamint alapszabály-módosítás után – rövid időn belül – dönt az új elnökségről.

Címkék: Belföld