Volt kommandós parancsnokot is keres az NNI?

Nyugdíjas rendőröket is keresnek a romák elleni támadássorozat kapcsán – írja a Magyar Narancs. A lap szerint a rendészeti bizottság ülésén nevek is elhangzottak.

Volt magas rangú rendőrtisztek és egy nyugdíjazott kommandós vezető neve is felmerült a romák elleni támadások elkövetői között – olvasható a Magyar Narancs e heti számában. A cikk szerint az Országgyűlés rendészeti bizottságának ülésén a volt kommandóst név szerint is említették, mint akinek köze lehet a gyilkosságsorozathoz.

Az ülésen, a lap szerint az is elhangzott, hogy az, aki 130 méterről olyan pontosan tud lőni, mint ahogyan az Galgagyörkön történt, nagyon profi fegyverforgató, nem egyszer vadász. Úgy tudni, a nyomozás során az is felvetődött a rendőrségben, hogy az amerikai katonai műholdak képét elemezve keressék a tetteseket.

Az elkövetők profizmusára utalhat az is, hogy csak a helyszínek felé használták az autópályákat, míg vissza rendre kis utakon autóztak. Útvonalukat a Google segítségével tervezték, igaz, ennek lenyomozásához is amerikai kormányzati engedélyre lett volna szükség.

A lap úgy tudja, a rendőrök nem találták meg azt a Volkswagen Touareget, amelyről a szemtanúk több helyszínen is beszámoltak. A gyanúsítottakat most egymástól elkülönítve faggatják a nyomozók az esetleges segítőikről.