A vírusveszélyre figyelmeztették az egyetemeket

Az új influenza megelőzését, terjedésének megakadályozását segítendő javaslat- és segédcsomagot állított össze a felsőoktatási intézmények számára az oktatási és egészségügyi miniszter.

Hiller István és Székely Tamás közös levelében azt írta, hogy az eddigi nemzetközi tapasztalatok alapján a világjárványban az oktatási intézmények hallgatói fokozottan érintettek, és körükben gyorsan terjedhet az A(H1N1) influenzafertőzés. Zárt közösségekben, így az oktatási intézményekben is, az influenza könnyebben okozhat járványokat.

Nagyon fontos valamennyi oktatási intézmény számára, hogy felkészüljön azokra az intézkedésekre, amelyekkel az influenza terjedése a közösségekben gátolható, lassítható – fejtették ki.

A lehetséges intézkedések között említik a járványhullám idejétől és súlyosságától függően egyebek mellett az influenzaszerű tüneteket mutató hallgatók és oktatók azonnali hazaküldését, a gyakran használt felületek gyakori fertőtlenítését, szükség esetén – az ÁNTSZ-szel előzetesen egyeztetve – az oktatás korlátozott ideig történő szüneteltetését.

Címkék: Belföld: oktatás