Ötmilliárdot kért a főváros a BKV-nak

Ötmilliárd forintos rövid távú likviditási hitelt kért a főváros a BKV idei működtetésére a kormánytól. A kabinet a céggel szembeni bizalom helyreállítását szabta feltételül.

A kormány feltétele a bizalom és az átláthatóság helyreállítása volt, hogy olyan visszásságok ne fordulhassanak elő, mint amelyek az elmúlt hetekben kiderültek. Mint mondta, ennek megfelelően kívánják átalakítani a cég irányítási és ellenőrzési rendszerét – közölte Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes a pénzügyminiszterrel és a kancelláriaminiszterrel folytatott munkaértekezlete után.

A fővárosi cég felügyeletével nemrég megbízott főpolgármester-helyettes elmondta azt is, hogy a megbeszélésen szó esett egy hosszú távú finanszírozási hitelről is, amelyet a BKV korszerűsítésére és fejlesztésére fordítanának. Ennek összege Horváth Csaba szerint „nagyságrendileg” 30 milliárd forint.

Horváth Csaba szavaiból az derült ki, hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a helyén marad, erre utal az, hogy az üzleti tervet a BKV részéről ő készíti a következő időszakban.

Címkék: Belföld