Demszky elküldené az összes BKV-vezetőt

Ötpárti egyeztetést hívott össze mára a főpolgármester, hogy új rendszert javasoljon az önkormányzati társaságok ellenőrzésére és felügyeletére. Demszky Gábor szerint a megbeszélésnek nem célja a BKV-nál kifizetett 100 milliós végkielégítés belső vizsgálatának megelőlegezése. Inkább arra keresne megoldást, hogy a tulajdonos önkormányzat hatékonyabban tarthassa kézben a közfeladatot ellátó vállalkozásait - írja az MR1 Kossuth Rádió honlapja.

Felülvizsgálják a BKV-nál az elmúlt 6 évben kifizetett összes végkielégítési pénzt a cég felügyelő bizottságának döntése értelmében. Egyúttal tárgyalásokat kezdenek a volt humánpolitikai igazgatóval a távozásakor fölvett 100 millió forint visszafizetéséről.

Demszky Gábor főpolgármester mindenkit elküldene a tömegközlekedési cég igazgatóságából és felügyelő bizottságából, egyúttal az önkormányzati társaságok ellenőrzésére új rendszer kidolgozását javasolja. Ezentúl teljes tisztújítást sürget.

A felügyelő bizottság szerint ugyanakkor Kocsis István jelenlegi vezérigazgató nem felelős a volt személyzeti igazgató százmilliós végkielégítésért, mert csak 30 millió kifizetéséről tudott. A BKV vezérigazgatója, Kocsis István azt mondta, már korábban kezdeményezte a határozott idejű munkaszerződések átalakítását.

Címkék: Belföld