Baltával tartóztattak fel egy sötét terepjárót

Baltákkal, gereblyékkel tartóztatott fel tucatnyi helybéli egy terepjárót vasárnap hajnalban a Szabolcs megyei Nyírlugoson. Az autó utasai egy lakodalomból mentek haza, amikor elállták az útjukat.

A sötétzöld terepjáró sofőrje éppen rokonait vitte volna haza, amikor a település egyik kereszteződésében három gépkocsival elállták az útját – mondta Fülöp Gergely a megyei kapitányság szóvivője.

A járműben utazók először nem mertek kiszállni, de a baltával, gereblyével és más eszközökkel felfegyverzett tucatnyi férfi fenyegetésének végül engedelmeskedtek, és a terepjáró csomagtartóját is felnyitották. A rémült utasokat végül elengedték, miután az egyik helybéli megismerte a sofőrt.

Az ügyben a rendőrség kényszerítés bűntette miatt indított eljárást; két gyanúsítottat már kihallgattak, társaik azonosítása még tart. Az egyikük a rendőröknek elmondta, hogy ők nem tagjai a polgárőrségnek, hanem “önkéntes szolgálatot” láttak el.

Fülöp Gergely azt is közölte: az előállításokat követően harminc-negyven ember csoportosult a nyírlugosi rendőrőrs épülete előtt, sérelmezve az intézkedést, de végül rendbontás nélkül távoztak.

Szabolcsban nem ez volt az első ilyen eset: a múlt héten Gávavencsellőn állítottak meg helyi lakosok egy vadászokat szállító terepjárót. Az autóban utazó egyik férfi és a járőrözők egyik tagja felismerte egymást, így a vadászokat továbbengedték.