Türelmetlen a főrendőr

Az FBI mellett az Europol, az Interpol és a szomszédos országok rendőrségei is segítik a magyarokat a romák elleni gyilkosságok nyomozásában. Bencze József, az ORFK vezetője reggel a Magyar Rádiónak azt mondta, hogy a hazai kriminalisztikában egyedülálló esetről van szó.

A Nemzeti Nyomozó Iroda több mint száz munkatársa most is csak azzal foglalkozik, hogy lebuktassa a sorozatgyilkosokat. A nyomozók az elmúlt hónapokban 800 órányi videoanyagot néztek át, csaknem kétmillió autópálya-adatot ellenőriztek, de egyelőre hiába.

Bencze József országos rendőrfőkapitány a MR1 Kossuth Rádiónak elmondta, ő maga is türelmetlen, ám mivel igen sok a munka az üggyel, ezért az eredményekre még várni kell.

Több FBI-ügynök is dolgozott Magyarországon, hogy elkészítsék a támadók profilját, az ORFK vezetője ugyanakkor más szervezetekkel is felvette a kapcsolatot. Várhatóan az Europol és az Interpol is besegít, de a szomszédos országok nyomozóinak szakmai tudására is számít a magyar
rendőrség.

Ma egyébként több megbeszélés, egyeztetés is lesz. Bajnai Gordon magához rendelte Draskovics Tibor rendészeti minisztert és a rendőri vezetést, míg Bencze József országos rendőrfőkapitány találkozóra hívta a roma jogvédő és civilszervezeteket és kisebbségi önkormányzati képviselőket.