Rendőrökbe rohant a Steaua-szurkolók busza

Nyolc magyar rendőr megsérült, amikor péntek hajnalban összeütközött egy, a Steaua Bucuresti szurkolóit szállító busz egy rendőrautóval Nagylak közelében.

A helyszíni szemle adatai alapján a Steaua Bucuresti szurkolóit szállító busz a határ felé tartott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között hátulról belerohant egy Mercedes kisbusz rendőrautóba, amit nekitolt az előtte lévő Ford rendőrautónak.

Nyolc rendőr sérült (Fotó: MTI)

A Ford sofőrje még ki tudott térni, azonban a Mercedes kisbusz így egy előtte haladó másik román busznak ütközött – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Négy súlyos, négy könnyebb

A balesetben a Készenléti Rendőrség nyolc munkatársa sérült meg, négyen súlyosan, négyen könnyebben, őket a makói kórházba és a szegedi klinikára szállították a mentők.

Péntek délelőtt még egy rendőrt kezeltek a makói kórházban hasi sérülésekkel, ő a körülményekhez képest jól van, előreláthatólag szombaton engedhetik haza – tájékoztatta a kórház az MTI-t.

Nem figyelt

A baleset körülményeit a rendőrég szakértők bevonásával vizsgálja. A szóvivő arról még nem tudott felvilágosítást adni, hogy mi okozhatta a balesetet, és elaludt-e a sofőr a karambol előtt.

Kihallgatásán tett nyilatkozata szerint pillanatnyi figyelmetlenség miatt nem vette észre az előtte haladó és lassító rendőrautót a román sofőr, aki ellen szabálysértési eljárás indul. A buszvezető elhagyhatja az országot.

A rendőröket szállító mikrobusz eleje és hátulja is megrongálódott, a szélvédő összetört, s az ütközés következtében a légzsákok is kinyíltak. A román busz szélvédője szintén kitört, és a jármű eleje is megrongálódott.

Még reggel is takarítottak

A reggeli órákban a 43-as úton álló busz környékét a közútkezelő munkatársai takarították, a sérült mikrobuszt és a balesetben szintén megrongálódott szintén rendőröket szállító személygépkocsit egy közeli benzinkúthoz állították félre.

A buszon utazó szurkolók a konvojban haladó többi járművel továbbutaztak – közölte a szóvivő.

A tegnapi mérkőzés biztosítása során három rendőr sérült meg, valamint négy szurkolót kellett a mentőknek ellátniuk. A négy civil sérült közül hárman román állampolgárok, egy pedig magyar, ők mindannyian könnyű sérülést szenvedtek.

A Steaua csütörtök este Budapesten 2-1-re legyőzte az Újpest FC-t az Európa Ligában és továbbjutott.