14 éves tolvaj került előzetesbe

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a fiatal bűnelkövetőt, aki alig múlt 14 éves, ám lopás és egyéb bűncselekmények miatt a Győri Városi Bíróságon egy, a Győri Városi Ügyészségen pedig négy eljárás van folyamatban ellene - közölte a rendőrség.

A gyanúsított június vége óta mintegy félmillió forint lopási és ötvenezer forintos rongálási kárt okozott a sértetteknek győri akciói során – mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a fiú társaival megrongálta a marcalvárosi parkolóban álló, forgalomból kivont bemutató autóbuszt. A jármű “megtekintése” nyomán betört buszablakokat, a szélvédőn és a busz mindkét oldalán pedig graffitiket hagytak maguk után.

Pár nap múlva folytatta a járművek tönkretételét a gyanúsított. Feltört egy gépkocsit, s abból elvitte az autósrádiót és mintegy félszáz CD-t. Majd cimborájával kiszemeltek egy segédmotoros kerékpárt, amelyet egy darabig toltak, végül a motor bukósisaktartójában lévő kötszert meggyújtották és a tankba dobták. Végignézték a motor robbanását, aztán kereket oldottak.

Ezeken az eseteken túl több eljárás is folyamatban van a győri kapitányságon a gyanúsított ellen, aki ezeket a cselekményeket fiatalkorú és gyermekkorú társaival együtt követte el – közölte a sajtóreferens. Így többek között nyilvános telefonfülke perselyét kísérelték meg felfeszíteni, egy lakásból játékgépet loptak, az Apor iskolaközpontban pedig 28 méter réz vízelvezetőt feszítettek le, összességében mintegy negyedmillió forint értékű kárt okozva ezekkel az ügyletekkel a sértetteknek.