Szili: egyedül nem vihetek el egy keresztet

Nem menekül előre azzal, hogy háttérbe vonul, és megválik házelnöki posztjától – mondta Szili Katalin az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A szocialista politikus szerint alulról kell a baloldalt újjáépíteni, és nem pedig felülről. Nem vágyik semmiféle jelöltségre, csak az európai parlamenti választások kudarca után rájött: tennie kell valamit. Új programot akar, amellyel majd az országot járja. Nem akar osztogatni, de elutasítja, hogy mindent mindig a tőke logikáján át nézzenek, az állam szerepének az átgondolását javasolja, és felvetette, hogy vajon mindent privatizálni kell-e.

Mélyreható elemzést készítene arról, hogy a szocialista párt mit tett az elmúlt húsz évben, és nemcsak a következő választásokig tervezne, hanem a következő öt évre. A házelnök vissza akarja hozni a társadalmi párbeszédet, mert a politikájukat csak úgy tudják hitelesíteni.

Cáfolta, hogy új baloldali párt szervezésén dolgozna, szerinte ma a baloldal meghatározó ereje a Magyar Szocialista Párt. Azt mondja, mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolni. Nem eredményekben gondolkozik, hanem azt szeretné, ha ismét lenne a baloldalon egy olyan szilárd bázis, amelyre hosszú távon lehet építeni – mondta Szili Katalin az MR1-Kossuth Rádióban.

Címkék: Belföld