Levizsgáztattuk – Új Honda City

Minden területen felmértük az Új Honda City képességeit. Szépség, elegancia, kényelem, praktikum, környezettudatosság. Lássuk, hogyan teljesített!


Bemutatjuk a tanulót

A Honda City eddig is megbízható és kényelmes volt, most azonban valósággal újjászületett, jó tulajdonságainak listája pedig még hosszabb lett.

Elég kompakt ahhoz, hogy fürge legyen a városi, hétköznapi közlekedésben, könnyen lehessen vele parkolni, és elég kényelmes ahhoz is, hogy hosszabb utazások alkalmával is tökéletes társnak bizonyuljon.


Külcsín – jeles

Először a külsőségekkel szembesülünk. Az első benyomás bizony egy autó esetében is sokat számít. Az Új Honda City radikálisan eltávolodott az előző generációs modell megjelenésétől. Karosszériáját teljesen újratervezték, az első hűtőmaszk sportosabb lett. Az összkép dinamikus és modern, a szebb formáknak köszönhetően a City áramvonalasabb az elődjénél. Szépségét egyértelműen jelesre értékeltük.

Praktikusság – jeles

A szépség azonban nem minden. Az áramvonalasság, az elegancia, a stílus olyan dolgok, amelyek elsőre elbűvölnek minket. De ha valami hosszú távon is meg akar babonázni bennünket, akkor ki kell derülnie, hogy a belső értékei legalább annyira becsesek, mint a külsők. Nos, a Cityben még a szépség is praktikus célokat szolgál. Szebb formáinak köszönhetően hátrafelé is jobban ki lehet látni belőle. A formatervezők az üléskárpiton és az ülések alakján is változtattak, így téve pihentetővé az utazást, akár hosszú távon is! A hátsó ülések lehajthatók, amivel szükség esetén nagyon nagy, 506 literes csomagtér hozható létre. Praktikusságból tehát a City egyértelműen jelesre vizsgázott.

Környezettudatosság, fogyasztás – jeles

A környezetnek és a kocsi tulajdonosnak közös érdeke az alacsony fogyasztás. Az Új Honda City intelligens motorja előtt nincs lehetetlen. A megoldás a i-VTEC-rendszer kifejlesztésével jött létre. Ez az elnevezés a változó szelepvezérlést és az elektronikusan szabályozott szelepemelést takarja. Egyszerű, és éppen ebben rejlik a tökéletessége. A motor folyamatosan alkalmazkodik az aktuális körülményekhez, így mindig a lehető legkevesebb üzemanyagot fogyasztja. Az 1,4 literes i-VTEC motor kapható ötfokozatú manuális vagy automatikus váltóval is. Ami a környezettudatosságot és az alacsony fogyasztást illeti, az Új Honda City szintén jelesre vizsgázott.

Összefoglaló értékelés

Az Új Honda Cityn kíméletlenül számon kértük minden elvárásunkat, mégsem tudtunk rajta semmi kifogásolnivalót találni. A vizsgabizottság a sikeres vizsga után teljes egyetértésben jelenti ki: magasabb osztályba léphet.

További információk diákunkról:
http://www.honda.hu/modellek/city

Címkék: PR-cikkek