Csapdába csalták az isaszegi szatírt

Elfogták azt a férfit, akit Isaszegen több nő ellen elkövetett erőszakos közösüléssel gyanúsítanak, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását - közölte a Gödöllői Rendőrkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Lukács Zsuzsanna elmondta, hogy a várost rettegésben tartó szatír először május 10-én késő este a vasútállomás közelében támadt meg egy hazafelé tartó fiatal nőt: az elhagyott ligetes területen a földre teperte, leütötte, majd megerőszakolta. Az áldozat feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Néhány nappal később, éjfél körül egy másik, az állomásról a városba tartó lányra támadt. Megverte, kezét összekötözte, megerőszakolta, majd elmenekült a helyszínről. Az áldozat a rendőrségen csak annyit tudott mondani róla, hogy kapucnit viselt.

Ezután a rendőrök csapdát állítottak: elbújtak, és napokon át szemmel tartották a területet, várva a támadó újbóli felbukkanására – sokáig hiába. Június 21-én éjjel azonban sikoltozást hallottak a város felől. Járőrözni indultak, és eközben igazoltattak egy gyalogost, aki – mint kiderült – a közelben parkoló autójához tartott.

A férfi kocsijából spray, vibrátor, harminc csipkés bugyi, rúzsok és más női holmik kerültek elő. Egyéb jelekből is arra lehetett következetni, hogy kézre került a tettes. Időközben a sikoltozó nő bejelentést tett, hogy valaki megtámadta, de sikerült elmenekülnie.

A gyanúsított, egy 43 éves, többgyermekes monori lakos eddig 19-szer volt büntetve, börtönben is ült garázdaság és vagyon elleni bűncselekmények miatt. A jelenleg munkanélküli férfi ellen – aki tagadja, hogy ő támadta meg a lányokat – erőszakos közösülés és garázdaság miatt indítottak eljárást.