Büntetőeljárás az ejtőernyős baleset miatt

Büntetőeljárást indított a rendőrség a vasárnap Siófokon egy ejtőernyős halálát okozó baleset kapcsán - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az FN tudósítója ott volt a balesetnél. Képgaléria!

Az eljárást légi közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény miatt ismeretlen tettes ellen indították. Mint tudósítónk a helyszínről jelentette az ejtőernyősnek bólyák között lavírozva kellett volna a vízbe érkeznie, amikor valószínűleg az erős szél miatt a Balatonba csapódott. A kiérkező mentők hosszú ideig kezelték, újraélesztették, és jó darabig mentőhelikopterre vártak. Később mégis rohamkocsival szállították a siófoki kórházba, a 44 éves szolnoki férfi azonban a kórházba szállítás közben elhunyt.

Képsorozat a balesetről (FN.hu)

A korábbi programismertető, beharangozó szerint e művelet közben a sportolók 100-120 kilométer/órás sebességgel száguldanak. Az esemény szervezői az FN-nek nem adtak felvilágosítást a baleset feltételezhető okáról. Mindössze annyit tudtunk meg, hogy ezt a versenyszámot szombaton rendezték volna, ám az erős szél miatt vasárnapra halasztották.