6500 házat rongált meg a jégeső

Még mindig érkeznek épületkár-bejelentések a vasárnapi vihar után az érintett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések polgármesteri hivatalaiba. Az összesítésben az eddigi 6000-ről 6500-ra nőtt a tornádószerű széltől és a teniszlabdányi jégdaraboktól megrongálódott lakóházak száma.

A megrongálódott tetejű házak lefedésén továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók, más közerők és a települések lakói, akik kedd reggelig 1114 lakást fedtek be ideiglenesen fóliával.

Nyírbogdányban egy család tagjait az általános iskola tornatermében helyezték el, de ledőlt tűzfalú házukat kedden a tűzoltók helyreállítják, így a család visszaköltözhet az otthonába.

Nézze meg az FN Tudósító beszámolóját a jégesőről!

(fotó: Berti59/FN Tudósító)

Kedden újabb egységgel erősítették meg a kárelhárításon dolgozókat, a Budapesti Különleges Rendeltetésű Mentőszolgálat tagjai érkeztek Szabolcsba. Továbbra is segítik a munkát a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók is, így több mint háromszázan igyekeznek kihasználni a napos időt a házak lefedéséhez.

A nyírségi polgárvédelmi kirendeltségek vezetőit is a súlyos károkat szenvedett 27 településre vezényelték, hogy segítsenek a munkálatok irányításában.

Címkék: Belföld