Rátámadtak a kőbányai MSZP-irodára

Randalírozó fiatalok betörték a kőbányai MSZP-pártiroda ablakát szombat hajnalban, ám a rongálásnak az első információk szerint nem volt politikai indítéka - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Sagyibó Melinda elmondta, a X. kerületi kapitányságra hajnali fél négykor érkezett bejelentés arról, hogy a Martinovics téri sörözőnél fiatalok randalíroznak.

A helyszínre érkező járőröket meglátva a két fiatalember futásnak eredt, ám a rendőröknek mindkettőjüket sikerült utolérnie. Egyikük, egy 22 éves férfi azonban dulakodni kezdett a rendőrrel, begipszelt kezével ütlegelte, s eközben mindketten könnyebben megsérültek.

A 22 és 23 éves fiatalemberek elfogása után kiderült, hogy a sörözőhöz közeli MSZP-pártiroda ablakait betörték, ezért rongálás bűntette miatt mindkettőjüket előállították. A rendőrség a 22 éves fiatalemberrel szemben, aki jelenleg könnyebb sérülései miatt még kórházban van, az ügyészségen kezdeményezett eljárást hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Az első információk szerint mindkét fiatal erősen ittas volt, és egyelőre nincs arra utaló adat, hogy tettüknek politikai indítéka lett volna.