A bírák visszaütnek Gyurcsánynak

Az igazságszolgáltatók visszautasítják Gyurcsány Ferenc vádjait, ami szerint pártosan, a Fidesz szája íze szerint járnának el.

“Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) a leköszönő miniszterelnöknek, az MSZP kongresszusán a bíróságokra tett sértő kijelentéseit nem tudja értelmezni. (Azokat) Visszautasítja és kommentálni nem kívánja” – olvasható az OIT közleményében.

Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati tisztújító kongresszusán mondott beszédében a belpolitikai háborúskodásról szólva tért ki a bíróságok és az ügyészségek szerepére.

Azt mondta, hogy az országban 1998 után szétszakadt a nemzeti közösség, s brutális belpolitikai háborúskodás zajlik a Fidesz miatt. Hozzátette: a Fidesz félelmet kelt, gyűlöletet szít, asszisztál a nyelvi, fizikai erőszakhoz, együttműködik a radikális erőkkel, életre hívta a Jobbikot, s időnként nem is annyira a háttérből támogatja a destabilizációt.

Gyurcsány szerint, „a Fidesz vonzáskörébe tartozó szervezetek és médiumok nyílt antiszemita, cigányellenes irányvonalat követnek, homofób nyilatkozatokat tesznek. Tűrik, támogatják a cigány- és idegenellenes atrocitásokat, a homoszexuálisokat támadó erőszakos megnyilvánulásokat.”

Az MSZP elnöke szerint az állam egyes intézményei, különösen a bíróságok és az ügyészségek bizonyos döntései azt az érzést keltik, hogy a döntéshozók egy része a Fidesz érdekei, kimondott vagy sugallt elvárásai szerint jár el.

Címkék: Belföld