Elfogták az ercsi gyújtogatót

Felgyújtottak egy lakóházi melléképületet, egy személyautót és egy szemetes konténert péntekre virradóra a Fejér megyei Ercsiben; a rendőrség egy 26 éves helybéli férfit rongálással és közveszély okozásával gyanúsít.

Az éjszaka során három helyszínen csaptak fel a lángok Ercsiben: a Mázsaház utcában egy lakóház melléképületében, a Kodály utcában egy parkoló személyautóban, s a Fő úton egy szemetes konténerben – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados közölte: a helyszíneken a tűzvizsgáló mindhárom esetben szándékosságot állapított meg. Az adatgyűjtés során a rendőrök egy helybéli férfit hoztak kapcsolatba a bűncselekménnyel, akit még péntek délelőtt Ercsiben elfogtak.

A 26 éves, büntetett előéletű férfit rongálás és közveszély okozás bűntett elkövetésével gyanúsítják.
A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a mostani esetek összefüggésbe hozhatóak-e más, Ercsiben korábban történt tűzesetekkel is – mondta.

A gyanúsítottat büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, ugyanis egy korábbi ügye miatt a Fejér Megyei Bíróság már elrendelte a férfi előzetes letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.