Gázrobbanás Polgáron

A 74 éves anya és 32 éves fia volt az áldozata annak a lakóházrobbanásnak, amely pénteken délután történt a hajdú-bihari Polgáron - pontosította újólag a korábbi információkat késő este Tóth József, a város polgármestere.

Ezt megelőzően nagyanyáról és fiú unokájáról, illetve anyáról és lányáról beszéltek az áldozatok kapcsán. Tóth József korábban azt mondta: a nagy erejű robbanás következtében négy lakóépület súlyosan megrongálódott, további hat-nyolc házban különböző mértékű kár keletkezett.

Miután felmerült, hogy a romok között túlélők is lehetnek, a helyszínre érkezett a Spider Miskolci Speciális Mentőcsoport is Lehoczki László vezetésével, s kutyákkal keresnek esetleges túlélőket.

A kutyák nem jeleztek a Dante utcában lévő ház romjainál, vélhetően a két áldozaton túl más nem tartózkodott a teljesen összedőlt lakóépületben. A robbanás után, a tiszaújvárosi mellett, a miskolci és a hajdúnánási tűzoltók is nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a gázművek a térségben lezárta a gázszolgáltatást.

A lakóházból szinte semmi sem maradt (fotó: MTI)

fN Tudósító

A helyszínen járt? Szemtanúja volt az esetnek? Küldje be fotóját, videóját, hogy az Ön tudósítása is az FN címlapjára kerüljön!

A felrobbant házban vezetékes gáz volt, a tragédia okáról egyelőre még nincs pontos információ – közölte Bartovics Attila tűzoltó alezredes.

Tóth József, a hajdú-bihari Polgár polgármestere elmondta: a nagyerejű robbanás következtében négy lakóépület súlyosan megrongálódott, további hat-nyolc házban különböző mértékű kár keletkezett. A felrobbant épület melletti házból egy hattagú családot kellett kiköltöztetni. Számukra az önkormányzat szállást ajánlott fel, de nem veszik igénybe, rokonoknál töltik az éjszakát – közölte József.

A gázszolgáltató nagy erőkkel dolgozik a gázellátás mielőbbi helyreállításán – tette hozzá.