Nem enged a fagy

A tartós havazás az ország nagy részén megszűnik, de a hőmérséklet nem haladja meg a 0 Celsius-fokot. A szél néhol viharossá erősödhet.

Szerda délelőtt fokozatosan megszűnik a hóesés, egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. Az északira, északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, további hófúvásokat okozva. A hőmérséklet általában -1 és -6 fok közé csökken, a derült szélvédett tájakon azonban -10 fokos fagy is előfordulhat.

Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (otoro) tette!

Délután egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, felhőátvonulásokra számíthatunk. A tartós havazás mindenhol megszűnik, azonban kisebb hózáporok kialakulhatnak. Az eleinte erős, sokfelé viharos északi szél lassan mérséklődik, de a Dunántúlon továbbra is élénk marad. Kisebb hófúvásokra még számítani kell, a legmagasabb nappali hőmérséklet fagypont körül alakul.

Hosszabb távú előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára

A következő napokban is folytatódik a télies időjárás. Csütörtökön és pénteken inkább a Tiszántúlon várható kisebb havazás, az ország nagyobb részén néhány órás napsütésre is számítani lehet.

Címkék: Belföld