A rablások napja volt a csütörtök

Kecskeméten egy takarészövetkezetet, Halápon és Egerben postahivatalt raboltak ki a csütörtöki nap folyamán. Az egri postarabló azonban csak pár percig élvezhette a zsákmányt.


Kecskemét
en a takarékszövetkezetből gyalogosan távozó rabló többszázezer forintot zsákmányolt. A fejére húzott, a szeménél kivágott sapkát viselő magas férfi egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében a kasszában lévő pénz átadására szólította fel a Jókai utcai takarékszövetkezetben dolgozó két nőt, majd elhagyta a helyszínt.

A Debrecen melletti Halápon két maszkos férfi rabolta ki a postahivatalt. A két álarcos férfi az egyedül ott tartózkodó alkalmazottat felszólították a pénz átadására. A postásnő elmondása szerint az egyik férfinél pisztoly volt, amitől ő megijedt, és a pénztárban lévő összeg egy részét átadta a rablóknak. A két ismeretlen férfi ezután gyalog távozott a helyszínről.

Néhány perccel a bűncselekmény elkövetése után elfogták a nyomozók azt az elkövetőt, aki kirabolt egy postahivatalt Eger belvárosában. A rabló az Almagyar úti postahivatalban fegyverrel vagy annak látszó tárggyal fenyegetődzve a kasszában található pénz átadására kényszerítette a fiók alkalmazottait, majd zsákmányával elmenekült a helyszínről. A forrónyomos üldözés során a kispostától néhány saroknyira fogták el a tettest és megtalálták nála a lopott pénzt is.