Szemérem elleni erőszak miatt vettek őrizetbe egy mohácsi tanárt

Szemérem elleni erőszak miatt őrizetbe vett a rendőrség egy pedagógust hétfőn Mohácson - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Zsobrák Péter beszámolt arról, hogy a 45 éves férfi a bűncselekményt egy helyi általános iskolában, három gyermekkorú lány sérelmére követte el. Azt, hogy pontosan mit tett, még vizsgálják.

A rendőr százados hozzátette: a nyomozók átkutatták a tanár lakását és több adathordozót lefoglaltak. Az ügyben szülőket, gyermekeket, pedagógusokat, szakértőket hallgatnak meg.

A szóvivő az ügyről több részletet nem közölt, mindössze annyit árult el, hogy az esetről az egyik kislány szülei tettek bejelentést a rendőrségen.

Az MTI több olyan szülővel beszélt, akinek a gyermeke ebbe az iskolába jár, ők megdöbbentek a történtek hallatán. Azt mondták, az őrizetbe vett pedagógus rajzot tanít és rajzszakkört vezet az iskolában, s nemcsak a tanulók kedvelik, hanem a szülők is elégedettek vele, mert irányítása alatt rendkívül sokat fejlődnek gyermekeik. Nem ritka, hogy az iskola volt tanulói, ma már középiskolába, egyetemre járó diákjai is visszajárnak hozzá tanulni.

Hozzátették: a Mohácson köztiszteletnek örvendő tanárnak és tanítványainak számos kiállítása nyílt már a Duna-parti városban.

Az MTI tudósítója szerette volna megszólaltatni az iskola igazgatónőjét, de ő a találkozáskor a köszönést követően sarkon fordult és távozott. A gyanúsított egy barátja interjút ígért, de meggondolta magát. Ka:szné Lebő Zsuzsanna, Mohács oktatási ügyekért is felelős alpolgármestere pedig csak annyit közölt, hogy mélységesen lesújtja az eset, majd lecsapta a telefonkagylót.

Az iskola az intézmény ajtajára ragasztott hirdetményben tájékoztatta a gyerekeket arról, hogy tanáruk szakköre elmarad.