Két újabb fagyhalál

Kihűlés következtében meghalt penészleki lakásában egy 61 éves férfi, Gyöngyösön pedig egy asszony, akit kihűlés miatt szállítottak be a gyöngyösi kórházba.

A férfi feleségével együtt tért nyugovóra szerda éjjel; a nő azt állította, hogy lefekvéskor begyújtottak a lakásban, viszont a helyszíni szemle során mínusz öt Celsius-fokot mértek a szobában. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel az ügyben; a fagyhalál körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

Szabolcsban a múlt évben tizennégyen vesztették életüket kihűlés következtében.

Meghalt a gyöngyösi kórházban szerdán egy 82 éves asszony, akit kihűlés miatt szállítottak be az intézménybe. Az asszony gyöngyösi lakásában 3 napon keresztül csupán 10 Celsius-fok volt a hőmérséklet, ezért a nő testhőmérséklete 33 fokra csökkent. A mentőket a szomszédok értesítették, de az asszonyon már a kórházban sem tudtak segíteni – írta a Heves Megyei Hírlap.

Csütörtökön -11 fok körüli hőmérséklet várható, pénteken azonban még hidegebb lesz: -20 fok alá is eshet a hőmérséklet. Bővebb időjárási előrejelzésért kattintson az FN Időjárás rovatára!