Best of FN Tudósító 2008

Volt idén bécsi foci-Eb-döntő, pekingi olimpia, Sziget, balatoni szállodatűz, kánikula és özönvízszerű ítéletidő, kettős szivárvány és napfogyatkozás, valamint útfelújítások és –lezárások, hídlezárások és -átadások – az FN Tudósítók pedig mindenhol ott voltak. Évzárásképpen a 2008-as év legjobb FN Tudósításait válogattuk össze, arra biztatva az olvasókat, hogy a következő évben is maradjanak ugyanolyan lelkes tudósítók, mint idén.


Texys
egy ritka természeti jelenséget kapott lencsevégre: egy tornádót örökített meg Karancslapujtőn áthaladva. A Nógrád megyei Ipolytarnócon augusztusban átvonult vihartölcsér a településen 15 lakóházat rongált meg.

Nézze meg Texys felvételét a tornádóról!

Nico nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy górcső alá vette a villamosenergia-fogyasztásról 1978 óta kapott számláit. A három évtizedet átölelő gigaösszeállításában a szolgáltató kiszámlázásait érintő változásokat boncolgatta, mint például a havonkénti számlázás bevezetését, valamint az egységárak változásait.

Nézze meg Nico gigaösszeállítását!

Jakics a tőzsdeválság egyik hatásáról tudósított: mennyire rázták meg a tőzsdei ingadozások egy VIII. kerületi színesfémfelvásárló-telep nyitva tartását.

Nézze meg Jakics tudósítását!

Por67 – Brüsszelből tudósítva – egy meghökkentő óriásplakátra hívta fel az FN figyelmét. Bartók és Ligeti műveiből koncertet rendeztek februárban Belgiumban, és a Magyarországot is népszerűsíteni hivatott óriásplakáton egy mosolygó roma család hirdette a belga Rádiózenekar magyar zeneszerzők műveit megszólaltató hangversenyét. Rövid tudósítása annyira felkeltette lapunk érdeklődését, hogy a FigyelőNet alaposabban utánajárt a plakátügynek, és Brüsszelből romáknak látszunk címmel egy cikk is készült a FN-en.

Nézze meg Por67 tudósítását!

Egyik rendszeres tudósítónk, Somasok Felhők II. című összeállítása vált szerkesztőségünk egyik kedvencévé. Somasok, aki az égbolton úszó felhőkbe élénk fantáziájával különféle alakokat képzelt, a Természet és a Humor kategóriába egyaránt beillő képsorozatot tett közzé.

Ogre ellenfényben – nézegesse Somasok felhőfantáziáit!

Egy másik rendszeres tudósítónk, Mészáros Gábor a nyári fővárosi közúti rekonstrukciókat gyűjtötte össze. Képriportjában helyzetjelentést adott a legjelentősebb út-, metró-, és hídépítések állapotáról. Összeállítása egy önálló cikk formájában is helyet kapott a FigyelőNet címlapján.

Nézze meg Mészáros Gábor közlekedési helyzetképét!

Címkék: Belföld