Újra akcióban a Magyar Felszabadítási Szervezet

Két fővárosi MSZP-iroda is fehér port tartalmazó borítékot kapott hétfőn - közölte az MSZP sajtóirodája. A feladó a Magyar Felszabadítási Szervezet.

A II. és a XVII. kerületi irodába érkezett fehér port tartalmazó boríték, amelyek feladója a „Magyar Felszabadítási Szervezet”. A mellékelt levélben az áll, hogy amíg ki nem derül, „kik voltak 2006. október 23-án a rendőrruha alatt”, addig továbbra is kapnak ilyen „meglepetéseket” a szocialisták – mondta a sajtóiroda munkatársa.

A sajtóiroda munkatársa azt közölte, hogy egyik levelet sem bontották fel, a párt megtette a feljelentést. Az eddig érkezett fehér por liszt vagy sütőpor volt – tette hozzá.
A helyszínelés jelenleg is tart, az ÁNTSZ és a katasztrófavédelem szakemberei is a helyszínen vannak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete azt közölte, hogy a rendőrség később dönt a nyomozás elrendeléséről.

Legutóbb múlt héten szerdán kapott két MSZP-iroda fehér port tartalmazó küldeményt. A feladó akkor is a „Magyar Felszabadítási Szervezet” volt.

Novemberben a BRFK összesítése szerint tizennyolc budapesti pártiroda kapott fehér port tartalmazó borítékot. Az ügyekben közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.